Hampstead – en landsby i London

Hampstead er ikke den mest kjente bydelen i London for oss nordmenn, men en av de fineste og verdt et besøk.
Er du lei av kaoset på Oxford street og  turistkøer, kan kanskje rolige Hampstead være noe for deg.
Hampstead ligger nord i London og er som en landsby i byen hvor du kan rusle rundt i smale gater, shoppe på Hampstead High Street eller ta en pause i parken, Hampstead Heath.

Du finner ingen kjente landemerker eller store turist attraksjoner her, men sjarmerende gater, nisje butikker, små cafeer, pub’er og mye grønt areal.

Den beste måten å utforske bydelen er å spasere rundt i de koselige gatene. En av mine favoritt gater er Flask Walk som starter rett ved Hampstead stasjon. Her finner du butikker og cafeer og lenger nede sjarmerende bolighus med fargerike dører. Well Walk, Back Lane, Mount Vernon, The Holly Walk er også verdt et besøk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Flask Walk

Like i nærheten av Well Walk finner du Burgh House, et historisk hus fra 1704 hvor du finner Hampstead Museum.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Burgh House

Rett ovenfor Mount Vernon ligger Fenton House – et tidligere kjømannshus fra 1700 tallet som nå tilhører National Trust. Huset er omgitt av en nydelig hage. Ønsker du å se innsiden av huset, er det stort sett åpent mellom 11:00-17:00 og koster ca 100,-

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fenton House

Hampstead Heath er en av de største parkene i London. Perfekt sted for en løpetur, men også fint å rusle på stier langs blomsterenger og innsjøer, gjennom skoger eller opp til toppen av Parliament Hill for å nye utsikten over byen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hampstead Heath

Kenwood House, kjent fra filmen Notting Hill, finner du helt nord i parken. Her kan du utforske både hus og hage og du finner også caféer hvor du kan ta deg en matbit.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hill Garden and Pergola, en av Londons “hemmelige” perler og et “must” å besøke i Hampstead. Eier av herskapshuset rett ved siden av, startet byggingen av pergolaen i 1905. Pergolaen er noe slitt nå, men fremstår allikevel fortryllende  og er et yndet sted for å ta bilder. Selv om London’s turist løype ikke går gjennom her, treffer du gjerne på noen bloggere/instagrammere eller et brudepar. Hagen ligger godt gjemt, men er langt fra hemmelig – den har vært åpen for alle siden 1960.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Shopping:
På Hampstead High Street og Heath Street, rett ved Hampstead stasjon, finner du bl.a. Sandro, Zadig & Voltaire og Jigsaw.

img_1567.jpg

Flask Walk

Spise:
The Holly Bush – historisk pub med god mat og koselig atmosfære.
The Wells – bar og restaurant

Hvordan komme hit: Ta Northern Line i retning mot Edgware og gå av på Hampstead Station.

Når bør du komme hit: Våren er nydelig i Hampstead når blåregnet (wisteria) står i full blomst, men sommer og høst er også fine årstider her.

Hampstead