Min fineste tur til Gråhorgjo på Bjoa

I fjor sommer bestemte jeg meg for å se solnedgangen fra toppen av Gråhorgjo –  det ble uten tvil den fineste turen til Gråhorgjo noen gang.

Jeg var så heldig å få med meg minstemann (som ikke er så liten lenger) med på tur denne fine sommerkvelden. Vi tok den nye stien fra Kolbeinshauglia, som ble laget i forbindelse med byggingen av den nye hytta på Gråhorgjo. Selv om det var tørt og fint vær, ble vi litt fuktige på beina, da stien krysser en myr her og der. Det fine med denne stien er at du kommer rett opp til hytta og kan derfra ta stien fra nordsida, som jeg synes er den absolutt fineste veien opp. Det var blikkstille vann ved hytta og helt magisk stemning.

Flott var det også på toppen med en glødende sol i vest og månen i øst. Etter hvert kom også tåka sigende innover, som bare gjorde det enda flottere. Jeg lar bildene fra turen tale for seg selv – det blir bare ikke finere enn dette. Bjoa altså…..


OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi valgte den “gamle” stien ned igjen til Kolbeinshauglia, og selv om sola hadde gått ned, var sommer kvelden fortsatt lys og flott.

Jeg gleder meg til nok en sommer på Bjoa og da skal det bli tid til både morgen- og kveldsturer til Gråhorgjo.