Mine favoritt hoteller i Oslo

De 2 siste årene har jeg bodd mye på hotell i Oslo. Derfor tenkte jeg å dele mine favoritter med deg. Jeg kan ikke legge skjul på at jeg liker fine hotell rom, men beliggenhet og hva hotellet kan tilby meg, er også viktig. Før jeg startet å pendle til Oslo, meldte jeg meg inn i de store hotell kjedene sine fordelsprogram Nordic Choice, Scandic Friends og Discovery (Thon). Jo flere overnattinger du har i en hotellkjede, desto flere fordeler. Av den grunn har jeg kun bodd på hoteller innen disse kjedene.

For meg har det vært viktig at hotellet er i nærheten av Oslo Sentralstasjon eller Nationaltheatret, siden jeg tar tog til jobb. Inkludert kveldsmat, bra treningsrom, restaurant og badeartikler er også noe jeg setter pris på.

Thon Hotel Terminus 4*
Dette hotellet ser nitrist ut fra utsiden og resepsjonen er heller ikke storslagen, men alle rom er flott oppusset og i grei størrelse. Beliggenheten er genial, rett i nærheten av Oslo S. Frokosten er også veldig bra og i tillegg er kveldsmat inkludert fra mandag til torsdag. Du finner også et treningsrom i øverste etasje, men det er et lite minus hvis du får rom i etasjen under – tredemøller og vekter som slippes i gulvet, lager støy. Som Thon medlem fikk jeg alltid en flaske vann og avis ved innsjekking. Jeg bodde på dette hotellet hver uke i flere måneder i 2018, og likte meg veldig godt her.
2020-02-28 07_44_10-Thon Hotel Terminus _ Hotell i Oslo _ Thon Hotels - Internet Explorer

Scandic St. Olavs Plass 3.5*
Jeg bodde en del på dette Scandic hotellet de to siste vinterne og det ble raskt en av mine favoritter i Oslo. Hotellet finner du på St. Olavs Plass, et steinkast fra Karl Johan i et stille og rolig området. Jeg pleier å beregne 10 minutter for å rekke toget på Nationaltheatret, når jeg bor her. Rommene er små, men fine og moderne. Lobby og restaurant er flott innredet og hele hotellet har en fin atmosfære. Frokosten er blant byens beste og jeg elsker omeletten de serverer her. Du får også veldig god mat i restauranten. Menyen er ikke stor, men dagens pleier å være bra, og hvis ikke den frister er hamburgeren bankers. Som medlem i Scandic Friends mottar en voucher for hver overnatting, som kan brukes i restauranten eller kiosken. Beløp avhenger av hvor mange overnattinger en har hatt totalt. I kjelleren finner du trimrommet, her kan du løpe på både vanlige tredemøller og mølle uten motor som du selv må drive rundt, trene styrke eller sette deg i badstuen. På dette hotellet finner du også en bar og Edderkoppen Scene som er en populær revyscene.

Thon Hotel Opera 4*
Jeg var så heldig og fikk bo på Thon Hotel Opera i fjor vinter. Dette er virkelig et storslagent hotell allerede fra du går inn i resepsjonen. Beliggenhet er rett ved Jernbanetorget, så helt supert for meg. Jeg var blitt Black medlem da jeg bodde her og var spent på om jeg fikk oppgradert rom. Jeg ble oppgradert hele to hakk til Business rom med balkong, og var rimelig fornøyd med både rom og service. Frokosten starter allerede klokka 06:00 på hverdager ved dette hotellet, og for meg er det et stort pluss som vil komme meg på jobb så tidlig som mulig. I første etasje finner du Eufemia Bar hvis du skulle bli sulten eller tørst. Dette hotellet har også et ganske ok treningsrom som jeg testet da jeg bodde der.

Clarion Collection Hotel Folketeateret 3.5*
Dette er det fineste Clarion Collection hotellet i Oslo. Rommene har grei størrelse og er fint innredet. Hotellet er under samme tak som Folketeateret, like ved Youngstorget, som betyr kort vei til Oslo S. I dette området er det også mange spennende spisesteder. Frokosten her er veldig god og i tillegg får du både “afternoon sweets (te/kaffe og bakverk) fra 15-18:00 og kveldsmat (suppe, salat og varmrett) inkludert. I kjelleren finner du et veldig bra og døgnåpent trimrom.

Clarion Hotel Oslo 4*
I fjor åpnet flere nye Nordic Choice hoteller i Oslo, og Clarion Hotel Oslo er det siste nye. Dette hotellet finner du i Oslos nye bydel, Barcode, i Bjørvika. Det var litt tilfeldig at jeg booket dette hotellet, for jeg følte det lå litt for langt unna Oslo S, men erfarte fort at det faktisk bare er 500-600 meter å gå. Den nye bydelen har også blitt veldig fin med stilig moderne arkitektur, selv om deler fortsatt er en byggeplass. Resepsjonen på Clarion Hotel Oslo er flott og servicen er veldig bra. Rommene er flott innredet, har rikelig med håndklær og badeartikler som shampoo, balsam og bodylotion. Eneste negative jeg kan si om dette hotellet, er at frokosten ikke var helt klar da jeg kom 06:30, men siden jeg ble servert te ved bordet hver dag og på dag to så husket personalet hvilket te jeg ville ha og kom automatisk med den, så kan jeg tilgi det. I tillegg så var det ikke mange ukene siden hotellet hadde åpnet da jeg var der, så mulig dette kun var et innkjørings problem. Clarion Hotel Oslo har også det beste hotell trimrommet jeg har vært på – her har du fjord utsikt fra tredemølla og masse treningsutstyr. Dette hotellet er et veldig bra valg hvis du f.eks skal på Operahuset eller har tenkt deg opp til Ekebergparken som heller ikke er langt unna. Dette hotellet kommer jeg gjerne tilbake til.

Clarion Hotel The Hub 4*
Dette hotellet ble åpnet med brask og bram i fjor vår, med gratis konsert på Jernbanetorget og Stordalen selv som ziplinet fra taket og ned på scenen. Dette er Norges største hotell med 810 hotell rom, stort trimrom og basseng i kjelleren, 2 barer og flott restaurant i øverste etasje, og åker på taket. Beliggenheten er det heller ikke noe å utsette på, med Oslo Sentralstasjon som nærmeste nabo. Stordalen er opptatt av å ta vare på miljøet og dette er Nordens første hotell med smartheiser som skal effektivisere energiforbruket og heisturene for gjestene. The Hub er moderne og flott innredet og hele hotellet utstråler en varm atmosfære. Frokostbuffeten på hotellet er fantastisk, med godt utvalg i varme frokostretter, sjømat og søte bakeverker. Dette er første gang jeg har fått franske makroner til frokost, og jeg er rimelig glad i søtsaker, så dette kan fort resultere i at jeg må ta et senere tog enn planlagt. I øverste etasje finner du Norda restaurant med god mat og flott utsikt over byen. Jeg spiste middag ute på terrassen her på en varm sommerdag og både mat og omgivelser var utmerket. Rommene er også flotte med god seng, fluffy dyne og masse puter, stor tv og flott bad. Jo da, jeg kan gjerne sjekke inn her igjen.

Amerikalinjen 4*
er også et nytt Nordic Choice hotell i Oslo. Dette er et unikt boutiquehotell som du finner rett ved Jernbanetorget, og er definitivt det beste jeg har bodd på i Norge. Rommene er flotte og velutstyrte med deilig stor seng, fluffy dyne og puter, badekåper, kaffemaskin, nydelig innredet bad med stor dusj og alt du trenger av toalett artikler, blant annet Sprekenhus sin eksklusive serie som dufter så herlig at jeg har unnet meg den til hjemmebruk også. I tillegg er lyssettingen på rommet det beste jeg har opplevd. Her slipper du å bruke nøkkelkort for å få på lyset, det går på automatisk, og en kan velge 4 ulike lys modus som kan styres fra sengen. Jeg hadde rett og slett ikke lyst å forlate rommet da jeg bodde her i fjor sommer, men det var lurt, for da jeg kom tilbake på kvelden var rommet klargjort for legging – gardinene var trukket for, belysningen dempet og  på nattbordet lå to små sjokolader.
Denne bygningen huset tidligere Den Norske Amerikalinjen som shippet eventyrlystne nordmenn over Atlanteren. Hele hotellet er utrolig flott og moderne innredet, men mye av det gamle ærverdige er blitt tatt vare på, som de originale himlingene og trappa. Du finner også en del gamle rariteter som ble funnet under oppussingen, som bilder og reklameplakater som henger på rommene og amerika kofferter i biblioteket i 2. etasje. Hotellet tilbyr to barer og eget bagel bakeri i Atlas Brasserie & Café som serverer frokost, lunch og middag. Frokosten er Amerika inspirert med bagel og pannekaker, friske bær og frukt og alt du kan ønske deg. Dette er også det eneste hotellet hvor jeg har fått avokado til frokost – hurra. Jeg testet også middagen på Atlas da jeg bodde her, og ble gledelig overrasket – beste avokado sandwichen jeg har spist og deilig creme brulee til dessert. I underetasjen er det døgnåpent trimrom og egen velvære avdeling med finsk sauna. I samme etasjen finner du også Gustav, en intim New York inspirert jazzbar hvor det er live jazz hver helg.
Skal jeg på helgetur til Oslo, er jeg ikke i tvil om at dette hotellet står øverst på ønskelisten, for her kommer jeg mer enn gjerne tilbake.

I tilfelle du lurer, så har jeg rangert hotellene med det beste til slutt, men alle disse hotellene er gode valg enten du er på jobbreise eller ferie.