Skomakernibbå i Vikedal

OLYMPUS DIGITAL CAMERAFjellturer er i vinden som aldri før og jo mer spektakulær fjellknaus og utsikt, jo bedre er det. Prekestolen og Trolltunga har vært de store stjernene (les om Trolltunga her), men nå er vi på jakt etter nye “Instragram vennlige” klipper. Vi vil helst slippe å gå i kø og vi vil nyte naturen i fred og ro. I fjor seilte Himakånå i Nedstrand, opp som en utfordrer til Trolltunga, med spektakulær utsikt og kort vei til toppen (du kan lese om vår tur til Himakånå her). I år har vi tatt turen til Skomakernibbå i Vikedal –  ei berghylle med flott utsikt over Vikedal og Sandeidfjorden.

I nydelig vær kjørte vi innover til Vikedal på jakt etter turstien til Skomakernibbå. 3 km fra Vikedal sentrum på Movegen, fant vi parkeringsplass på garden Ørnes og 100 meter derfra, ved informasjonskiltet begynner stien. Vi startet på traktorveg opp i lia før turen videre gikk over på godt merket sti. Det var noe bratt enkelte steder, men en fin enkel tur som tok ca 30 min opp til Skomakernibbå. Vi gjorde et stopp ute på selve nibbå for å nyte utsikten og selvfølgelig ta bilder, før vi gikk videre opp til utsiktspunktet hvor vi hadde lunch (boller og Cola – jada!)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det går an å ta en rundtur rundt Bala og få en litt lenger tur, men vi gikk ned igjen samme vei. Totalt ble turen ca 3,4 km og tok en times tid – helt greit i varmen. Det er alltid kjekt å gå på nye stier og dette var en lett og flott tur med nydelig utsikt over Vikedal. Skomakernibbå kan vel ikke akkurat utfordre Trolltunga, men jeg synes den fortjener å være Trolltungas lillesøster sammen med Himakånå.

Drikke pause i Vats…..

 

God tur!